Onze werkwijze

Het kiezen van het juiste gedenkteken voor uw dierbare is vaak erg moeilijk. De leden van de Eden Groep zijn zeer ervaren in het ontwerpen van grafmonumenten geheel naar uw eigen wensen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuzes.

Omdat veel mensen niet weten hoe het proces rond het uitzoeken van een grafsteen werkt, willen wij u hierbij graag helpen.

U kunt hieronder lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Oriënteren

Via de post ontvangt u onze uitgebreide brochure, waar veel van de door ons geleverde grafmonumenten in afgebeeld staan. Daarnaast kunt u via internet veel ideeën opdoen. Op onze website kunt u met uw familieleden meer dan 40 foto’s van gedenktekens bekijken. Door deze oriëntatie krijgt men vaak al een eerste idee van wat bij hem of haar past.

Een eerste bezoek

U vind de leden van de Eden Groep in iedere regio van Nederland. In de prachtig ingerichte toonzalen en modellentuinen kunt u een juist beeld krijgen van de verschillende grafmonumenten, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires. U kunt zich verder oriënteren en laten voorlichten over de mogelijkheden die er zijn. Omdat wij dagelijks in uw omgeving werkzaam zijn, zijn wij zeer goed op de hoogte van de regelgeving en inrichting van iedere begraafplaats. Dit kan namelijk zeer belangrijk zijn voor het ontwerp en de afmetingen van het uiteindelijke monument.

U kunt altijd bij ons langs komen en staan u graag te woord. Om er zeker van te zijn dat wij alle tijd voor u hebben, is het wel aan te raden om vooraf even contact met ons op te nemen.

Het samenstellen van uw monument

Onze ervaren adviseurs adviseren u graag bij het samenstellen van uw persoonlijke grafmonument. We kijken samen met u welke mogelijkheden er zijn en welke materialen hiervoor gebruikt kunnen worden. Van ieder monument dat wij maken, wordt er een tekening gemaakt. Bij het ontwerpen gericht op het uiterlijk van het monument, houden wij de duurzaamheid en constructie van het monument nauwlettend in de gaten. Het monument moet namelijk vele jaren weer en wind trotseren, zonder dat dit afbreuk doet aan het uiterlijk.

Eerlijke prijzen

Wanneer het grafmonument naar uw wensen samen is gesteld, kunnen wij u gelijk een prijs geven. Deze prijs is inclusief de tekst, alle materialen, betonfundatie, vergunningsaanvraag en de plaatsing van het monument door onze eigen vakmensen. Omdat er dus geen andere kosten meer bij komen, weet u precies wat u voor dit monument moet betalen.

Het maken van een monument

Onze vakmensen beheersen alle technieken die nodig zijn om een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig monument te kunnen maken. Door de diverse specialisaties van onze leden, kunnen wij ieder materiaal en bewerking in eigen huis vervaardigen en onze kwaliteit garanderen.

De belettering

Naast het ontwerp en de keuze van de materialen, is het opschrift welke op het monument komt ook belangrijk. Daarom besteden wij hier extra veel aandacht aan door u hierbij goed te begeleiden.

Er zijn enorm veel mogelijkheden waarop een opschrift op het gedenkteken gezet kan worden. In onze toonzalen ziet u de verschillen in lettertypes, technieken en materialen die er zijn.

Wanneer u ook hier een keuze in hebt gemaakt, ontvangt u van ons een digitale tekstopmaak van het opschrift, zodat u precies kunt zien hoe de belettering er uiteindelijk uit zal zien.

Plaatsen van het monument

Het juist en duurzaam plaatsen van een grafmonument is van groot belang. Het monument moet op de juiste hoogte en op afwatering gesteld worden.

De leden van de Eden Groep werken uitsluitend met eigen vaklieden en materiaal bij het plaatsen van ieder monument.